BRUSSELLS TRIBUNAL

De recente geschiedenis van Irak wordt getekend door twee ingrijpende gebeurtenissen: op 2 augustus 1990 was er de Irakese invasie in Koeweit en op 19 maart 2003 de invasie van Irak door de Verenigde Staten samen met het Verenigd Koninkrijk. Het is – zacht uitgedrukt – twijfelachtig of de politieke leiders hieruit lessen hebben getrokken. Irakezen worden nog altijd onrechtvaardig behandeld. Het blijft er levensgevaarlijk en onrustig. Dat is de gruwelijke realiteit, ook vandaag. Het collectieve lijden van een natie is overal te zien. Dat kan niet verborgen blijven.

De illegale oorlog geleid door de Amerikaans-Britse "Coalition of the Willing’ is – volgens de principes van Nurenberg – een misdaad tegen de vrede. Dergelijke oorlog moet, volgens het internationaal recht, juridische gevolgen hebben voor de agressors zodat de rechten van de slachtoffers gerespecteerd worden. Het International Anti-Occupation Network ( IAON) roept daarom iedereen op in 2013 mee te werken aan deze campagne: VERANTWOORDING EN RECHTVAARDIGHEID VOOR IRAK.

Iraq is bringing in medical professionals — nurses, doctors and techs — from India and elsewhere. At a time of rapid unemployment within Iraq.

1 2 3 4

.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *